Fabrica de fum - Mâncare sănătoasă
04 martie 2021
Cotlet afumat Fabrica de fum - Mâncare sănătoasă
Incredibila civilizație a strămoșilor noștri, mult superioară celei actuale

       

                 Zi de zi ni se oferă alte şi alte descoperiri ştiinţifice de ultimă oră, obţinute cu mijloacele de care cercetarea dispune azi şi la care cu numai câteva decenii în urmă nici nu se putea visa, veşti menite a ne aduce în stare de şoc.
Aflăm astfel că slănina afumată, departe de a ne crea necazuri, este dimpotrivă un puternic antioxidant şi ne fortifică imunitatea. Consumată împreună cu ceapa, la rândul ei posesoarea a 58 de minerale absolut necesare organismului, şi cu un pahar de ţuică, efectele slăninei se dublează.


Că ouăle ar creşte colesterolul este o prejudecată. Trebuie consumate mai multe ouă pentru că ele sporesc doar colesterolul bun, cel de care organismul are nevoie.

Luaţi mămăliga drept aliment? Greşit! Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Mămăliga combate obezitatea, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi îngrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus fizic şi mental, apoi gastrita hiperacidă şi ulcerul, reumatismul, diabetul, menstruaţiile dificile cu sângerări abundente, anexita şi metroanexita, litiaza renală, hepatita.Varza acră face adevărate minuni, ca şi castraveţii muraţi. Consumate ca adjuvant al unei fripturi de porc bine prăjite, rezolvă 93 de afecţiuni.

Salata verde conţine toată gama de vitamine plus zinc, sodiu, potasiu, clor, sulf, calciu, molibden, seleniu. 

Usturoiul e panaceu. 

Ardeiul iute este o adevărată farmacie a inimii.

Aşadar, nu trebuie neglijate verdeţurile şi fructele, bineînţeles fără a se renunţa la miraculoasele mâncăruri-medicament: sarmale, răcituri, cârnaţi afumaţi pe fasole boabe cu o lingură bună de ceapă prăjită până la rumenire, remedii sigure pentru piatra la rinichi, afecţiunile pulmonare, reumatismul, hipertensiunea arterială, afecţiunile cardiace, stresul, oboseala.

Poate că cea mai frapantă surpriză este următoarea (o reproducem fără diacritice, aşa cum am preluat-o de pe internet).„Americanii sunt uimiţi de populara ţuică de prună românească, produs care oferă o mulţime de beneficii sănătăţii organismului. Bautura cea mai populara in randul romanilor este, mai nou, medicament. Nu e minciuna, studiile biochimistilor americani confirma inca o data ca batranii nu greseau deloc atunci cand alungau bolile cu traditionala bautura. Consumata cu moderatie, poate combate cu succes bolile de inima, de stomac si problemele la bila, care fac viata un calvar multor romani.Care este insa secretul acestor vindecari miraculoase? Cercetatorii americani au descoperit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae se gaseste in cantitati de opt ori mai mari in tuica de prune.Aceasta substanta are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transporta sangele catre inima si este prezenta in peste o suta de medicamente naturiste cu rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic. Un alt grup de cercetatori, de aceasta data germani, a descoperit in tuica sase tipuri de substante care hranesc celulele rosii ale sangelui si care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei.Un alt beneficiu pe care ţuica il aduce organismului este reglarea functiilor hepatice, gratie continutului de vitamine A, B, C, D1 si D2, nedegradabile termic si usor de asimilat. Bautura se recomanda in dischinzeii biliare, disfunctii ale ficatului provocate de o slaba irigare cu sange a acestuia sau chiar constipatie.Pentru efecte maxime, tuica este indicata ca aperitiv cu 10-15 minute inainte de servirea mesei de pranz (nu la micul-dejun!), pentru ca favorizeaza absorbtia nutrientilor din alimente.”

Nota bene: spre deosebire de medicamentele sintetice, acestea, pe lângă faptul că sunt de zeci de ori mai eficiente, nu au contraindicaţii şi nu trebuie ascunse de copii.

Nu ne rămâne, după ce ne-am convins personal de efectele benefice ale celor recomandate, să ne întrebăm: de ce aparatură suprasofisticată dispuneau strămoşii noştri că ei se tratau exact cu aceleaşi produse ale căror spectaculoase efecte medicina modernă le descoperă de-abia acum.

Text preluat: Mancarea sa ne fie o sursa de energie si viata  https://t.me/alimentatienutritieayurveda